Printer Friendly Version ОТВАРАЊЕ СРПСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА „Б.РАДИЧЕВИЋ“ У СЛАВОНСКОМ БРОДУ @ 2 April 2024 09:37 AM

Поводом 200 година од рођења српског песника Бранка Радичевића, конзул жеран Генералног конзулата Р.Србије у Вуковару Владимир Марјановић са потпредседницом Владе Р.Хрватске Ањом Шимпрагом, председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем и градоначелником Славонског Брода Мирком Дуспаром, присуствовао је отварању Српског културног центра „Бранко Радичевић“, 28.03.2024. године у Славонском Броду. У поздравним говорима истакнуто је да је Српски културни центар велико културно богатство, простор у коме ће српска заједница делити све оно што сматра најбољим, како за своје чланове, тако и за своје суграђане и комшије и место сусрета, сарадње и обогаћивања свих који живе у овом граду.

У културном програму учествовали су: етно група „Пјев“, полазиници модела плус из Белог Манастира и певачка група СКД Просвета – Пододбор Славонски Брод. Епископ пакрачко-славонски Јован Ћулибрк са свештенством освештао је културни центар и одржао вечерње богослужење.

Конзул-жеран Владимир Марјановић са градоначелником Мирком Дуспаром и председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем, разговарао је о обнови железничке пруге Београд-Загреб и могућностима унапређења културне сарадње крог програме новоотвореног центра. Похвалио је проналажење и враћање српској заједници, рељефне плоче песника која је била уклоњена 1991. године и указао на потребу враћања табле на родној кући песника.