Printer Friendly Version 31.08.2023 На иницијативу Генералног конзула Републике Србије у Вуковару г.Александра Накића, народне посланице у српском парламенту гг. Сање Лакић и заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније Срђана Јеремића, одржан је иницијативни састанак са циљем организовања екскурзије за предшколце који наставу похађају на српском језику и писму. @ 5 September 2023 02:07 PM

Овај састанак одржан је последњег дана августа у Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару, а на њему су присуствовале директорке вртића из Вуковара, Трпиње, Борова и Маркушице.
План је да око 130 предшколаца у другој половини септембра отпутују за Београд, а идеја је  да се посете храм Светог Саве, зоолошки врт, Калемегдан, стадион Црвене Звезде и друга места као и бројни додатни садржаји за децу.
На крају свог мандата и последњег службеног боравка у Вуковару са још једном организацијом путовања овај пут најмлађе сународнике обрадовао је досадашњи Генерални конзул Републике Србије у Вуковару г. Александар Накић.
Овом приликом се ГК РС у Вуковару г. Александар Накић захвалио свим директорицама наших вртића које су се одазвале овом састанку и које раде један леп и одговоран посао.

Поред наведених овом састанку присуствовали су и начелници општине Трпиња г. Мирослав Палић, општине Борово г. Зоран Баћановић  И општине Маркушица  г. Тихомир Коларевић који су са своје стране обећали помоћ у организацији овог путовања за најмлађе своје суграђане.