Printer Friendly Version 04.08.2023 У Приједору је обележен Дан сећања на Србе страдале и прогнане у хрватској војној акцији “Олуја” @ 8 August 2023 09:35 AM

04.08.2023 У Приједору је обележен Дан сећања на Србе страдале и прогнане у хрватској војној акцији “Олуја”.Уз присуство великог броја грађана, Република Српска и Србија заједнички су обележиле Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја”. Обележавању Дана сећања присуствовали су његова светост патријарх српски Порфирије, председници Републике Србије и Српске Александар Вучић и Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Жељке Цвијановић, велика већина министара обе Владе, ГК РС у Вуковару г.Александар Накић  и други званичници Српске и Србије.

                              

Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик положили су венце на спомен-обележје на Петровачкој цести, месту страдања Срба из избегличке колоне.

У Бањалуци је одржана заједничка седница Влада Републике Српске и Србије. Заседао је и Савет за сарадњу који чине сви чланови влада, председници скупштина и председници република.Потписан је и Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта изградње два меморијална центра посвећена Јасеновачким жртвама Градина и Београд.