Printer Friendly Version 17.06.2023 манифестација “Дани завичаја, фолклора и обичаја” @ 20 June 2023 08:28 AM

 Овогодишњи 13. Спортски сусрети у Борову, у оквиру манифестације “Дани завичаја, фолклора и обичаја” који су одржани у недељу, на спортским теренима “Озрен” на Савуљи, били су међу најмасовнијим досад, по броју учесника, али и посетилаца, потврдио нам је организатор, председник Завичајног удружења Срба Озрена и Посавине из Борова Рајко Лукић. Циљ ове манифестације је очување наше културе, традиције и обичаја.

 

Након такмичарског дела уследио је културно-уметнички програм. Поред домаћина и организатора, фолклорне секције ЗУСОП-а и Српског културног друштва “Просвјета” пододбора Борово,  Дечјег певачког хора “Сањалице” и Мушке певачке групе “Наши корени”, који делују при боровској “Просвјети”, посетиоцима су се представили и гости из културно-уметничког друштва “Срем” из Маркушице и културно-уметничко друштво “Душан Станковић” из Чечаве из општине Теслић. После културно-уметничког програма уприличена је додела пехара, диплома и захвалница. Манифестацију је испред генералног покровитеља Општине Борово затворио начелник Зоран Баћановић.

 

 

Уз представнике ЗУСОП-а и Општине Борово у уручењу награда учествовали су Генерални конзул Републике Србије у Вуковару г.Александар Накић, саборска заступница г. Драгана Јецков, заменик вуковарско-сремског жупана Срђан Јеремић, и председник Регионалне организације СДСС-a Вуковарско сремске жупаније Душан Јецков.