Printer Friendly Version 29.04.2023. Обележена 78. годишњица Болманске битке и отворен Меморијални центар Болманске битке у месту Болман у општини Јагодњак @ 3 May 2023 12:42 PM

   

Битка код места Болман вођена је од 06.03 до 22.03.1945. године између сила Осовине и НОВЈ и Црвене армије. У отварању и опремању Меморијалног центра учествовали су  Музеј Војводине из Новог Сада и општина Јагодњак. У обнови је учествовало и Српско народно веће из Загреба. Венце су код споменика положиле бројне делегације, мећу њима и Генерални конзул Србије у Вуковару г. Александар Накић.

Сам споменик је пре неколико година обновљен, а цео комплекс сада изгледа много лепше и уредније. Венци и цвеће положени су и испред споменика у самом Болману након чега је у болманском Дому културе отворена и Спомен-изложба посвећена Болманској бици. Присутнима су се обратили Никола Опачић (УАБА Бели Манастир), Данијела Млинаревић (начелница општине Јагодњак)После отварања уприличен је пригодан културно-уметнички програм у извођењу чланова СКД ПРОСВЈЕТА пододбор Јагодњак.