Printer Friendly Version 12.02.2023 "Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу" @ 2 March 2023 09:31 AM

    

У организацији Фонда за избегла и расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне покрајине Војводине, у Новом Саду је 12. фебруара одржана манифестација под називом Сајам завичаја који традиционално окупља Србе из целог региона, а у оквиру кога су вредности свога краја представили више од 120 излагача из Србије, Хрватске ,Босне и Херцеговине, Мађарске и Црне Горе.Обраћајући се присутнима, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић истакао је да живимо историјски тренутак јединства, повезаности и сарадње српског народа широм региона.  У званичном делу програма бројним учесницима и посетиоцима обратио се и директор Фонда Александар Ђедовац.

 

На 4. Сајму завичаја била су присутна и бројна удружења и организације са подручја Хрватске. На позив Фонда и у сарадњи са Генералним конзулатом Републике Србије у Вуковару, своје штандове и свој рад су представила културно-уметничка друштва из Бршадина и Маркушице, као и ЗУСОП из Борова док се КУД Слога из Вуковара представио и у званичном делу програма.

ГК РС у Вуковару Александар Накић обишао је свих пет штандова заједно са градоначелником Новог Сада г. Миланом Ђурићем, покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу г. Александром Софићем , директором фонда за избегла и расељена лица и сарадњи са Србима г. Александаром Ћедовцем на којима су нас  представљали наши учесници на сајму Завичаја.

   

Захваљујући Генералном конзулу Републике Србије у Вуковару Александру Накићу и на позив самога Фонда многобројна друштва су се одазвала позиву и пристали да оду на Сајам завичаја и представе се са српским играма и песмама. Сајам завичаја је место где се могу стећи нова познанства, договарити и о неким будућим сарадњама, заједничким наступима, гостовањима.