Printer Friendly Version 07.09.2022 Додела школских торби и прибора ученицима који похађају наставу по моделу А @ 26 October 2022 01:42 PM

 

ГК РС у Вуковару Александрар Накић је седмог септембра  са  директором Фонда за избегла и расељена лица и сарадњи са Србима у региону Владе АПВ Душком Ћутилом  посетио три основне школе са подручја Вукварско-сремске и Осјечко-барањске жупаније у којима се настава проводи по моделу А, односно на српском језику и ћириличном писму и поделио школски прибор, а ђацима првацима и школске торбе.

Фонд за избегла и расељена лица и сарадњу са Србима у региону Владе АП Војводине за ову је намену од 2017. закључно са данашњим донацијом издвојио 17 милиона динара, а само ове године 5 милиона динара од којих су 4,5 милиона за радне свеске и 500.000 динара за школске торбе. Посети школама присуствовао је и ГК РС у Вуковару Александар Накић који је такође истакао важност ове акције.Наведена делегација посетила је и поклоне уручила ученицима Основне школе Тења где је после дуго времена уписан први разред по моделу А. Дружење је настављено са ученицима Основних школа Бршадин и Маркушица где су их дочекали новоизабрани директори Зоран Роквић и Данијел Панић.