Printer Friendly Version 12.06.2022 Обележавање манифестације „Дани завичаја, фолклора и обичаја“ @ 25 October 2022 03:03 PM

Na спортским теренима „Озрен“ у Борову  одржала се 13. по реду манифестација „Дани завичаја, фолклора и обичаја“. Поред бројних гостију, ову манифестацију је посетио и ГК РС у Вуковару Александар Накић.

Ако неко и даље негује обичаје свог завичаја, онда су то дефинитивно Срби који су у другој половини прошлог века дошли у Борово и околна места са подручја око планине Озрен и посавских села која се данас налазе у Босни и Херцеговини. Док су такмичари одмеравали снаге у старим спортовима, игралиштем су одзвањали звуци шаргије и виолине, а гости су нашли освежење и заклон од сунца под шаторима.Што се тиче дела манифестације због којег су гости углавном и дошли, оног спортског, такмичари су имали прилику да своју снагу и вештине опробају у неколико дисциплина. Почело је омиљеним хобијем локалних мештана балотањем, а наставило скоком у даљ из места где су доминирали нешто виткији такмичари. Упоредо се играо мали фудбал где су, уз домаћина учествовали гости из Јагодњака, Брода из Републике Српске и ветерани из Србобрана.