Printer Friendly Version 02.05.2022 Обележевање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у војној акцији "Бљесак" @ 25 October 2022 02:17 PM

 

 

 

У Окучанима је обележено 27. година од прогона и страдања Срба у војној акцији "Бљесак". У храму Светог Великомученика Димитрија служен је парастос. Свету Архијерејску Литургију и молитвени помен служио је Његово Преосвештенство владика Пакрачко-славонски г. Јован.

Присутнима се обратио Зоран Прерадовић као и заменик начелника општине Окучани Синиша Мартиновић. Већину нашег становништва више овде не видимо, али живот иде даље. Трудимо се да, колико можемо, верујемо у неку бољу будућност,нагласили су г.Прерадовић и г. Мартиновић као и да се жртве не смeју заборавити. Дeо Срба вратио се на своја огњишта, а на данашњи дан сећају се свог страдања.ГК РС у Вуковару Александар Накић поручио је да сви остану на својим огњиштима, која су и вековима њихова и овом приликом поклонио пригодан поклон .  Република Србија ће колико је то у њеној могућности помоћи свима који су остали овде .