Printer Friendly Version 03.04.2022 Држављани Републике Србије имали су могућност да гласају и у Хрватској @ 25 October 2022 01:35 PM

03.04.2022 Председички избори РС  2022 у ГК у Хрватској

Држављани Републике Србије имали су могућност да гласају и у Хрватској. Три бирачка места била су отворена у Амбасади Републике Србије у Загребу те у Генералним конзулатима у Вуковару и Ријеци. 

Највећи број пријављених гласача и уједно највећа излазност забележена је на бирачком месту у Генералном конзулату у Вуковару где је било пријављено укупно 310 гласача. Од овог броја на изборе је изашло њих 255 од чега је Александар Вучић добио највећу подршку, односно 234 гласа.

Излазност у Генералном конзулату у Вуковару је била 82 одсто што је изнад просека гледајући излазност у Републици Србији. Генерални конзул Републике Србије у Вуковару Александар Накић се свима  захвалио на одазиву поготово ако се узме у обзир чињеница да је било 150 изашлих гласача што у процентима износи 110% , што је више на овом бирачком месту у односу на прошле изборе који су одржани .

Председички избори РС  2022 у ГК у Хрватској  Држављани Републике Србије имали су могућност да гласају и у Хрватској. Три бирачка места била су отворена у Амбасади Републике Србије у Загребу те у Генералним конзулатима у Вуковару и Ријеци.   Највећи број пријављених гласача и уједно највећа излазност забележена је на бирачком месту у Генералном конзулату у Вуковару где је било пријављено укупно 310 гласача. Од овог броја на изборе је изашло њих 255 од чега је Александар Вучић добио највећу подршку, односно 234 гласа.  Излазност у Генералном конзулату у Вуковару је била 82 одсто што је изнад просека гледајући излазност у Републици Србији. Генерални конзул Републике Србије у Вуковару Александар Накић се свима  захвалио на одазиву поготово ако се узме у обзир чињеница да је било 150 изашлих гласача што у процентима износи 110% , што је више на овом бирачком месту у односу на прошле изборе који су одржани .