Printer Friendly Version 01.02.2021. - Donirana humanitarna pomoć GK Vukovar nastradalom stanovništvu Banije @ 3 February 2021 01:58 PM

      Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru, uz pomoć  donatora i ličnim sredstvima zaposlenih, pridružio se humanitarnoj akciji Srpskog narodnog veća „Banija je naša kuća“.
         Kao privremeni smeštaj nastradalom stanovništvu obezbedili smo dva kontejnera sa sanitarnim čvorom i instalacijama. Pored ovoga predali smo i grejalice, zimsku obuću, odeću, ćebad, posteljinu, jastuke i ostala neophodna sredstva za normalizaciju života u ovim uslovima.
       Humanitarnu pomoć je dana 31.01.2021. godine, generalni konzul Milan Šapić, zajedno sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem dostavio na područje potresom pogođene Petrinje i Gline. Kontejneri, koji su uz pomoć aktivista Srpskog narodnog veća i SDSS-a odmah postavljeni, donirani su porodicama Vilus Nikole iz mesta Luščani i Paspalj Miodraga iz mesta Majske Poljane.
          Predaju donacije pratila je ekipa novinara TV produkcije ZVO-a. 
      Neizmerna zahvalnost stanovnika na pruženoj podršci i zabeležene potresne slike razrušenog područja svakako obavezuju nas na nastavak humanitarnih akcija, obzirom da će period obnove trajati i u narednom periodu.