Printer Friendly Version 01.02.2021. - Донирана хуманитарна помоћ ГК Вуковар настрадалом становништву Баније @ 3 February 2021 01:52 PM

     Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару, уз помоћ  донатора и личним средствима запослених, придружио се хуманитарној акцији Српског народног већа „Банија је наша кућа“.
          Као привремени смештај настрадалом становништву обезбедили смо два контејнера са санитарним чвором и инсталацијама. Поред овога предали смо и грејалице, зимску обућу, одећу, ћебад, постељину, јастуке и остала неопходна средства за нормализацију живота у овим условима.
         Хуманитарну помоћ је дана 31.01.2021. године, генерални конзул Милан Шапић, заједно са председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем доставио на подручје потресом погођене Петриње и Глине. Контејнери, који су уз помоћ активиста Српског народног већа и СДСС-а одмах постављени, донирани су породицама Вилус Николе из места Лушчани и Паспаљ Миодрага из места Мајске Пољане.
           Предају донације пратила је екипа новинара ТВ продукције ЗВО-а. 
        Неизмерна захвалност становника на пруженој подршци и забележене потресне слике разрушеног подручја свакако обавезују нас на наставак хуманитарних акција, обзиром да ће период обнове трајати и у наредном периоду.