Printer Friendly Version Хиротонија архимандрита Херувима, Епископа осечкопољског и барањског @ 28 June 2018 02:31 PM

Света литургија са чином архијерејске хиротоније изабраног Епископа осечкопољског и барањског, Херувима, одржана је 10. јуна 2018. године у цркви Светог великомученика Димитрија у Даљу. Овом свечаном чину су, поред осталих, присуствовали Патријарх српски Иринеј, митрополит загребачко-љубљански Портфирије, као и више епископа из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.


Поред пријатеља и родбине Епископа Херувима, многоборојних верника из епархије Осечкопољске и барањске, Далмације, Бачке и из шире околине, овом евхаристијском сабрању присуствовали су: изасланик Председника Републике Србије г. Никола Селаковић, Генерални конзул Републике Србије у Вуковару г. Милан Шапић, ђаковачко-осјечки надбискуп Ђуро Хранић, пожешки бискуп Антун Шкворчевић, директор Уреда Владе Републике Хрватске за односе са верским заједницама г. Шиме Јерчић, народни посланици у Сабору Републике Хрватске г. Милорад Пуповац и гђа Драгана Јецков, председник Заједничког већа општина г. Срђан Јеремић, као и друге угледне личности јавног и културног живота из целог региона.


Свечана трпеза љубави била је организована у Осијеку у хотелу „Осијек“. Том приликом су се присутнима обратили пригодним говором Патријарх српски Иринеј и други високи представници цркве, као и изасланик председника Александра Вучића, др Никола Селаковић и председник СДСС-а и саборски заступник др Милорад Пуповац. Све присутне је поздравио и новоизабрани епископ осечкопољски и барањски, Херувим.