Printer Friendly Version Hirotonija arhimandrita Heruvima, Episkopa osečkopoljskog i baranjskog @ 28 June 2018 02:20 PM

Sveta liturgija sa činom arhijerejske hirotonije izabranog Episkopa osečkopoljskog i baranjskog, Heruvima, održana je 10. juna 2018. godine u crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Dalju. Ovom svečanom činu su, pored ostalih, prisustvovali Patrijarh srpski Irinej, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Portfirije, kao i više episkopa iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.


Pored prijatelja i rodbine Episkopa Heruvima, mnogoborojnih vernika iz eparhije Osečkopoljske i baranjske, Dalmacije, Bačke i iz šire okoline, ovom evharistijskom sabranju prisustvovali su: izaslanik Predsednika Republike Srbije g. Nikola Selaković, Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru g. Milan Šapić, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, požeški biskup Antun Škvorčević, direktor Ureda Vlade Republike Hrvatske za odnose sa verskim zajednicama g. Šime Jerčić, narodni poslanici u Saboru Republike Hrvatske g. Milorad Pupovac i gđa Dragana Jeckov, predsednik Zajedničkog veća opština g. Srđan Jeremić, kao i druge ugledne ličnosti javnog i kulturnog života iz celog regiona.


Svečana trpeza ljubavi bila je organizovana u Osijeku u hotelu „Osijek“. Tom prilikom su se prisutnima obratili prigodnim govorom Patrijarh srpski Irinej i drugi visoki predstavnici crkve, kao i izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, dr Nikola Selaković i predsednik SDSS-a i saborski zastupnik dr Milorad Pupovac. Sve prisutne je pozdravio i novoizabrani episkop osečkopoljski i baranjski, Heruvim.