Printer Friendly Version Početak realizacije projekta Veća SNM Pakraca, Kraguj 13.08.2017.g. @ 16 August 2017 03:04 PM

                 Na poziv Nikole Ivanovića, predsednika Veća srpske nacionalne manjine grada Pakraca, u nedelju 13. avgusta 2017. godine, predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru prisustvovali su druženju roditelja i dece u selu Kraguj, kod Pakraca.
                 Druženje je organizovano kako bi se što više mladih roditelja srpske nacionalnosti uključilo u realizaciju projekta pod nazivom: "Kvalitetne programske aktivnosti preduslov za opstanak srpske zajednice", čije je sufinansiranje odobreno od strane Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, jula ove godine. Cilj ovog projekta je organizovanje kvalitetnih aktivnosti i okupljanje i edukovanje srpske zajednice na području Pakraca i zapadne Slavonije.

                  Generalni konzul M. Šapić pozdravio је okupljene učesnike, podržao je sprovođenje ovog projekta i obećao је pomoć konzulata u realizaciji kako ovog projekta, tako i svih budućih aktivnosti srpske zajednice na ovиm prostorima koje se sprovode u cilju očuvanja nacionalnog identiteta.