Printer Friendly Version Почетак реализације пројекта Већа СНМ Пакраца, Крагуј 13.08.2017.г. @ 16 August 2017 03:00 PM

                   На позив Николе Ивановића, председника Већа српске националне мањине града Пакраца, у недељу 13. августа 2017. године, представници Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару присуствовали су дружењу родитеља и деце у селу Крагуј, код Пакраца.
                  Дружење је организовано како би се што више младих родитеља српске националности укључило у реализацију пројекта под називом: "Квалитетне програмске активности предуслов за опстанак српске заједнице", чије суфинансирање је одобрено од стране Министарства спољних послова, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, јула ове године. Циљ овог пројекта је организовање квалитетних активности и окупљање и едуковање српске заједнице на подручју Пакраца и западне Славоније.


              Генерални конзул М. Шапић поздравио је окупљене учеснике, подржао је спровођење овог пројекта и обећао је помоћ конзулата у реализацији, како овог пројекта тако у свих будућих активности српске заједнице на овим просторима које се спроводе у циљу очувања националног идентитета.