Printer Friendly Version Generalni konzul Milan Šapić u nastupnoj poseti kod Osiječko-baranjskog župana Ivana Anušića @ 27 July 2017 12:43 PM

                U Osijeku je danas, 26.07.2017.godine, generalnog konzula Milana Šapića primio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Sastanku su prisustvovali i zamenici župana Petar Lagator, Goran Ivanović i mr.sc. Radomir Čvarković.
                   Na sastanku se, pored ostalog, razgovaralo o ekonomskoj prekograničnoj saradnji, s obzirom da je ekonomija pokretač svakog razvoja i da nezavisno od  događaja iz prošlosti, potrebno je ekonomsku sardanju proširiti. U tom smislu planirano je da se na jesen u Osijeku organizuje privredni forum , na kome će se privrednici iz Srbije predstaviti privrednicima Osiječko-baranjske županije.
               Generalni konzul Šapić istakao je da će se konkretna imena privrednika znati nakon dogovora s opštinama zainteresovanima za saradnju i rad na ovim prostorima.

               Takva saradnja može doprineti poboljšanju odnosa ne samo za srpsku zajednicu nego i za odnose u celoj Slavoniji,  s obzirom na podizanje standarda i zapošljavanje ljudi  i da je to jedan od preduslova za stvaranje pozitivne klime koja će privući investitore za rad na ovim prostorima.

                    Posetu su medijski propratili Osiječka TV, Slavonska TV i „Glas Slavonije“.