Printer Friendly Version Генерални конзул Милан Шапић у наступној посети код Осијечко-барањског жупана Ивана Анушића @ 27 July 2017 12:36 PM

                       У Осијеку је данас, 26.07.2017.године, генералног конзула Милана Шапића примио жупан Осјечко-барањске жупаније Иван Анушић. Састанку су присуствовали и заменици жупана Петар Лагатор, Горан Ивановић и mr.sc. Радомир Чварковић.
                        На састанку се, поред осталог, разговарало о економској прекограничној сарадњи, с обзиром да је економија покретач сваког развоја и да независно од  догађаја из прошлости, потребно је економску сардању проширити. У том смислу планирано је да се на јесен у Осијеку организује привредни форум , на коме ће се привредници из Србије представити привредницима Осијечко-барањске жупаније.
                         Генерални конзул Шапић истакао је да ће се конкретна имена привредника знати након договора с општинама заинтересованима за сарадњу и рад на овим просторима.

                          Таква сарадња може допринети побољшању односа не само за српску заједницу него и за односе у целој Славонији,  с обзиром на подизање стандарда и запошљавање људи  и да је то један од предуслова за стварање позитивне климе која ће привући инвеститоре за рад на овим просторима.

                             Посету су медијски пропратили Осијечка ТВ, Славонска ТВ и „Глас Славоније“.