Printer Friendly Version Генерални конзул Милан Шапић у наступној посети код градоначелника Осијека Ивана Вркића @ 14 July 2017 12:10 PM

 

У оквиру наступних посета генерални конзул Милан Шапић, 13. јула ове године, састао се са градоначелником Осијека Иваном Вркићем.
Теме разговора била су питања запошљавања припадника српске заједнице на подручју источне Славоније, као и могућности инвестирања српских привредника на подручју Осијечко-барањске жупаније чиме би се омогућило отварање нових радних места, а тиме и подстакло веће запошљавање. И. Вркић је поздравио овај предлог и изјавио је да је Осијек толерантан град у којем ће се сваки инвеститор одлично осећати.
У осврту на промене у односу на период када је обављао дужност конзула жерана у ГК Вуковар (2003-2005 год.), М. Шапић је изјавио да је приметио да је доста тога направљено на спољашњем изгледу града, да су односи међу народима опуштенији и да се у граду осећа мања напетост, али да још увек постоји велика потреба за рад са људима, "јер су фасаде обновљене, а људи нису".  Такође је истакао потребу за развојем целог региона чиме би се зауставило масовно исељавање младих и образованих људи и поздравио је даљу сарадњу Хрватске са Србијом.