Printer Friendly Version Генерални конзул Милан Шапић у наступној посети код Вуковарско-сремског жупана Боже Галића @ 5 July 2017 12:42 PM

 

У оквиру наступних посета генерални конзул Милан Шапић, 4. јула ове године, сусрео се са Вуковарско-сремским жупаном Божом Галићем. Састанку је присуствовао и заменик жупана из реда српске националне мањине Ђорђе Чурчић.
На састанку се разговарало о наставку сарадње на заједничким пројектима, првенствено на привредном, али и на политичком, културном, туристичком и спортском плану.
Генерални конзул Милан Шапић је истакао да је Вуковарско-сремска жупанија највише окренута према Србији, због чега постоји заинтересованост српских привредника и Владе Републике Србије за сарадњу, пре свега,  са овом хрватском жупанијом.
Жупан Божо Галић је изјавио да Вуковарско-сремска жупанија са суседним окрузима у Републици Србији има потписане уговоре о сарадњи, да је досадашња сарадња била добра, али да постоји простор да се она унапреди. Истакао је интерес ове жупаније за јачање саобраћајне повезаности и инфраструктуре, и то како друмске и железничке (на делу пруге Београд - Загреб), тако и речне, јер река Дунав спаја овај регион са континенталном Европом и Црним морем и тиме даје велике могућности за проток робе и капитала.  Додао је да постоји интерес за конкретним односима са српском заједницом у Вуковарско-сремској жупанији.