Printer Friendly Version AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE U ZAGREBU POČELA S PRIJEMOM ZAHTEVA ZA IZDAVANJE BIOMETRIJSKIH PASOŠA @ 5 February 2016 09:10 AM

Ambasada Republike Srbije je od 3. februara 2016. godine počela sa prijemom zahteva za izdavanje biometrijskih pasoša. S obzirom na veliko interesovanje građana i očekivano veći priliv stranaka, POTREBNO JE izvršiti ZAKAZIVANJE TERMINA za podnošenje zahteva preko telefona 01 457 9067 ili 457 3330. Pozivi za termin se primaju svakog radnog dana u vremenu od 14:00 do 15:00 časova.

Za podnošenje zahteva, shodno odredbama Zakona o putnim ispravama, potrebna je sledeća dokumentacija:

1. stari plavi pasoš (ili: lična karta iz Republike Srbije, hrvatski pasoš, hrvatski stranački pasoš, hrvatska lična karta biometrijska, hrvatska boravišna biometrijska dozvola sa fotografijom);
2. uverenje o državljanstvu Republike Srbije - ne starije od godinu dana;
3. izvod iz matične knjige rođenih - na obrascu trajnog karaktera ili ne stariji od godinu dana - ili izvod iz MK                rođenih neke od bivših republike SFRJ;
4. na uvid - hrvatska boravišna dozvola;
5. konzularna taksa - 50 evra (naplaćuje se prilikom prijemа zahteva);
6. za maloletnu decu: potrebno prisustvo oba roditelja i obostrano potpisan zahtev i saglasnost za izdavanje pasoša.

Rok za rešavanje zahteva je do 60 dana (osim u slučajevima kada zahtev obrađuje Koordinaciona uprava MUP Republike Srbije).

Ukoliko ne posedujete potrebnu dokumentaciju, zahtev nije moguće predati.

Kako bi se izbegli nepotrebni troškovi putovanja, neprijatnosti i gubitak vremena, pre zakazivanja termina i dolaska u konzularno odeljenje, proverite da li posedujete svu traženu dokumentaciju. Napominjemo da se naplata konzularne takse vrši u evrima.

U slučaju da imate dodatnih pitanja ili nejasnoća, preporučujemo da se obratite e-mailom: konzularno@ambasada-srbije.hr ili na telefon ovog Generalnog konzulata broj 032 441 016.

 PREUZIMANJE URAĐENIH PASOŠA

Ambasada će ažurno objavljivati brojeve zahteva koji su pozitivno rešeni, odnosno, po kojima je izvršena izrada biometrijskog pasoša. Lične podatke stranaka nećemo objavljivati na sajtu, shodno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Gotovi pasoši se mogu preuzeti svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 12:30 časova. OBAVEZNO je da sa sobom ponesete staru putnu ispravu ili drugu ispravu koju ste prezentovali prilikom predaje zahteva, kao i originalnu potvrdu o podnetom zahtevu.