Printer Friendly Version ВУКОВАРСКИ ПРЕДШКОЛЦИ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ @ 26 October 2015 12:44 PM

Са сајта ЗВО-а:

"Деца дечијег вртића "Вуковар 2" од понедељка налазе се у тродневној посети Београду коју су организовали ПУ "Дечији дани" из Београда и вуковарски вртић "Вуковар 2" у сарадњи са Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства вањских послова, те уз подршку Заједничког већа општина.

У уторак, 20. октобра, 18 вуковарских малишана примили су и Његова Светост патријарх српски Г. Иринеј као и председник Републике Србије Томислав Николић.

Исти дан деца су имала прилику да посете и српску патријаршију, Саборну цркву, зграду председништва Србије, присуствују представи "Мала сирена" у организацији позоришта "Бошко Буха", учествују на креативној радионици у Дечијем културном центру где су их примили градски менаџер Горан Весић и помоћник директора ДКЦ-а Леонтина Вукомановић.

За среду је предвиђен обилазак Калемегдана, београдског зоолошког врта, Скупштине Србије где би их требао примити и министар вањских послова Ивица Дачић. Исти дан у вечерњим сатима деца се враћају у Вуковар.

Ово је један одличан пројекат за који се организатори надају да ће постати устаљена пракса и у наредном периоду како би се деца са нашег подручја што боље упознала са својом матичном државом. Колико је ова посета Београду успешна најбоље сведоче добро расположење и осмеси на лицима малишана."